niedziela, 11 marca 2018

Pachwina konserwowa


SUROWIEC
-pachwina z przyrostem mięsnym

PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE
-peklosól 12-14 g/kg
-czosnek świeży dobrej jakości 6 g/kg
-pieprz czarny 1 g/kg
-chilli jalapeno grys czerwone 1g/kg
-papryka słodka wędzona 1-2 g/kg
-liść laurowy jeden na puszkę/słoik
-ziele angielskie dwa ziarna na puszkę/słoik

WYKONANIE 
Kupione mięso płuczemy pod bieżącą wodą. Kroimy w grube kawałki 2-4 cm razem ze skórą. Następnie peklujemy i przyprawiamy wszystkimi przyprawami. Pakujemy do lodówki na 48-72 godzin w temp.4-6 stopni. Po tym czasie mięsko pakujemy ciasno w słoiki lub puszki i sterylizujemy 80 mm w szybkowarze. Puszki można schłodzić w chłodnej wodzie przez kilka min. Wyrób jest bardzo smaczny i delikatny w konsystencji można kroić i smarować.
SMACZNEGO.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz