Domowy wyrób. Coś do chleba i talerza.

Strona poświęcona przede wszystkim wyrobem wyrobów i wędlin domowych i ich sposobach produkcji. Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin i wyrobów : wędzonych, pieczonych, podsuszanych i dojrzewających, wyrobów szynkowarowych i wędlin parzonych metodą tradycyjną i Sous Vide. Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

▼
środa, 18 czerwca 2025

Kiełbasa biała z żółtym serem

›
  SUROWIEC PRZYPRAWY I ROZDRABNIANIE -boczek 1kg /10 mm -karkówka 1,5 kg/ 10 mm -ser żółty twardy 5% -sól warzona 18g/kg -pieprz czarny 3g/k...
poniedziałek, 16 czerwca 2025

Kiełbasa swojska

›
  SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  -karkówka 4 kg / szarpak -boczek 2,5 kg / 10 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól lub sól warzona 18 g/...
sobota, 10 maja 2025

Pierś z kurczaka - "sopelki" drobiowe

›
 SUROWIEC PRZYPRAWY I SPOSÓB WYKONANIA  -pierś z kurczaka  -peklsól  Kupioną pierś dzielimy na pół i oczyszczamy z wszystkich błon, formujem...
poniedziałek, 5 maja 2025

Kiełbaska Wielkanocna

›
  SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  Mielenie odbywało się na maszynce nr.8 -3 kg szynka szarpak dwu oczkowy -3 kg boczek 10 mm -1kg łopatka 4 mm PRZ...
piątek, 2 maja 2025

Zrazy-roladki z karkówki

›
  SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -karkówka plastry 2-2,5 cm -cebula -papryka -ser żółty  -ulubione przyprawy -wykałaczki  -sma...
niedziela, 23 marca 2025

Smarowidło wieprzowo- drobiowe

›
  SUROWIEC WP -boczek bez skóry 1 kg -pachwina bez skóry1 kg -podgardle bez skóry 1 kg -słonina bez skóry 0,5 kg INDYK -wątroba 0,5 kg -żołą...
czwartek, 27 lutego 2025

Mielonka wieprzowa z żółtym serem

›
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -łopatka 2 kg/8 mm -pachwina 0,5 kg/8 mm -ser żółty twardy 150 g PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 14 g/kg...
sobota, 22 lutego 2025

Ćwiartki z kurczaka-Air fryer Ninja 500

›
SUROWIEC,  PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -ćwiartki z kurczaka -przyprawy to papryka słodka i przyprawa do kurczaka złocista -olej w dozow...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
Obsługiwane przez usługę Blogger.