Domowy wyrób. Coś do chleba i talerza.

Strona poświęcona przede wszystkim wyrobem wyrobów i wędlin domowych i ich sposobach produkcji. Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin i wyrobów : wędzonych, pieczonych, podsuszanych i dojrzewających, wyrobów szynkowarowych i wędlin parzonych metodą tradycyjną i Sous Vide. Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

▼
środa, 19 listopada 2025

Kiełbasa Konesera

›
  SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  Mielenie mięsa odbywało się na maszynce nr.8  -karkówka 2,5 kg / szarpak  -boczek 2,5 kg / 10 mm -łopatka 2 kg /...
sobota, 13 września 2025

Kiełbasa ,,Gruba"

›
  SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Mielenie było na maszynce nr.8 -boczek 2kg/10mm -szynka 2kg/szarpak -1 kl.wołowiny 1,5 kg/krojone w kostkę 1,5 cm...
środa, 10 września 2025

Rolada boczkowa wędzona

›
  SUROWIEC -płat boczku 2 kg- 1,8 kg -mięso mielone z łopatki 1 kg-0,8 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -pękło sól 18 g/kg -papryka kolor...
1 komentarz:
sobota, 30 sierpnia 2025

Klops wieprzowo drobiowy

›
  SUROWIEC -400 g mięso z łopatki  -300 g mięso drobiowe  -300 g boczek bez skóry krojony w drobną kostkę PRZYPRAWY -pękło sól 18 g/kg -papr...
środa, 18 czerwca 2025

Kiełbasa biała z żółtym serem

›
  SUROWIEC PRZYPRAWY I ROZDRABNIANIE -boczek 1kg /10 mm -karkówka 1,5 kg/ 10 mm -ser żółty twardy 5% -sól warzona 18g/kg -pieprz czarny 3g/k...
poniedziałek, 16 czerwca 2025

Kiełbasa swojska

›
  SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  -karkówka 4 kg / szarpak -boczek 2,5 kg / 10 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól lub sól warzona 18 g/...
sobota, 10 maja 2025

Pierś z kurczaka - "sopelki" drobiowe

›
 SUROWIEC PRZYPRAWY I SPOSÓB WYKONANIA  -pierś z kurczaka  -peklsól  Kupioną pierś dzielimy na pół i oczyszczamy z wszystkich błon, formujem...
poniedziałek, 5 maja 2025

Kiełbaska Wielkanocna

›
  SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  Mielenie odbywało się na maszynce nr.8 -3 kg szynka szarpak dwu oczkowy -3 kg boczek 10 mm -1kg łopatka 4 mm PRZ...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
Obsługiwane przez usługę Blogger.