Smażone opieńki
Składniki
-opieńka
-cebula
-czosnek
-olej
Przyprawy
-sól
-pieprz czarny
-suszone warzywa
-oraz ulubione przyprawy
Wykonanie
Opieńki dokładnie oczyścić, umyć i obgotować do momentu, aż przestanie zbierać się szum. W między czasie obieramy cebulę i czosnek. Kroimy w plasterki i smażymy na oleju .Opieńki odcedzić. Teraz grzyby dodajemy do cebuli i czosnku, smażymy na patelni na średnim ogniu pod przykryciem często mieszając około 30-40 min. W połowie czasu smażenia dodać przyprawy.
SMACZNEGO
Wykonanie
Opieńki dokładnie oczyścić, umyć i obgotować do momentu, aż przestanie zbierać się szum. W między czasie obieramy cebulę i czosnek. Kroimy w plasterki i smażymy na oleju .Opieńki odcedzić. Teraz grzyby dodajemy do cebuli i czosnku, smażymy na patelni na średnim ogniu pod przykryciem często mieszając około 30-40 min. W połowie czasu smażenia dodać przyprawy.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz