Strona poświęcona przede wszystkim wyrobem wyrobów i wędlin domowych i ich sposobach produkcji. Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin i wyrobów : wędzonych, pieczonych, podsuszanych i dojrzewających, wyrobów szynkowarowych i wędlin parzonych metodą tradycyjną i Sous Vide. Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.
piątek, 13 października 2017
Zaprawka do herbaty z pigwowca
SKŁADNIKI I MATERIAŁY POMOCNICZE
-owoce pigwowca 1 kg
-cukier 700-800 g/kg do obranych owoców
-słoiczki 350 g mogą byś jeszcze mniejsze
WYKONANIE
Owoce myjemy i pozbawiamy gniazd nasiennych i białej błonki która może powodować gorycz w wyrobie. Szatkujemy w cienkie plastry zasypujemy cukrem i dokładnie mieszamy aby cukier wszędzie dotarł .Pozostawiamy tak na 48 godzin w temp pokojowej od czasu do czasu potrząsając słojem. Po tym czasie przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy 30 min.
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz