-mięso z królika 1 kg
-wątróbka drobiowa 1kg
-boczek 1 kg
PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE
-sól warzona 16-17 g/kg
-przyprawa do pasztetu jak na wyżej pokazanym zdjęciu 5-6 g/kg
-2 lub 3 ząbki czosnku opcjonalnie jak ktoś lubi /osobiście dodałem
- rosół z gotowania królika i boczku / dajemy tyle aby masa mięsna przypominała konsystencję gęstego budyniu
WYKONANIE
Do garnka wlewamy tyle wody aby nasz surowiec mięsny królik i boczek był całkowicie przykryty wodą. Boczek gotujemy do stanu pół miękkiego natomiast królika do momentu, aż mięso będzie odchodzić od kości. W osobnym garnku parzymy wątróbkę w temp 80-85 stopni czas 10-15 min. Po parzeniu wyjmujemy mięso i podroby studzimy. Obieramy dokładnie od kości mięso z królika. Następnie wszystko mielimy na drobnym sitku 2-3 mm dwa trzy razy. Po zmieleniu składników zabieramy się za przyprawianie. Podczas mieszania musimy ocenić gęstość naszego farszu i w razie potrzeby dolewamy rosołu. Masa mięsna ma być w miarę luźna pasztetowa ma być smarowna. Aby ostatecznie pasztet miał gładką konsystencję w warunkach domowych można posiłkować się blenderem. Napełniamy słoiki puszki. Puszki sterylizowałem w szybkowarze 50 min. Po obróbce termicznej schładzamy w zimnej wodzie 60 min dalsze wychładzanie wyrobu w lodówce. Smacznego
pfiqktqk
OdpowiedzUsuńhttps://shop.blognokta.com/urunler/ereksiyon-haplari/kamagra-100-mg-oral-jel-7-sase-etkili-sertlestirme-ilaci/
cialis 20 mg sipariş
cialis eczane
glucotrust official website
viagra sipariş
cialis 5 mg resmi satış sitesi
sight care