Jajko bierzemy bezpośrednio z lodówki wkładamy do szuflady nastawiamy program Air fry ustawiamy czas 8 minut temperatura 180 stopni po ośmiu minutach wyświetli się napis cool w tym momencie wyjmujemy lajko i topimy w zimnej wodzie na około 1- 4 minuty..Czas i temperatura jakie podałem mogą się różnić w innych frytkownicach, więc moje wskazania proszę potraktować jako orientacyjne. W tym wypadku tu bardziej chodzi o pomysł-przykład co można zrobić w frytkownicy beztłuszczowej.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobem wyrobów i wędlin domowych i ich sposobach produkcji. Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin i wyrobów : wędzonych, pieczonych, podsuszanych i dojrzewających, wyrobów szynkowarowych i wędlin parzonych metodą tradycyjną i Sous Vide. Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Czy to jajko nie eksploduje?
OdpowiedzUsuńRobiłem kilka razy i ok nic nie wybuchło
Usuń