niedziela, 6 maja 2018

Golonka z kurką







SKŁADNIKI
-golonka tylna ze skórą 2 szt
-peklosól 14 g/kg
-liść laurowy mielony 1 g/kg
-ziele angielskie 1 g/kg
-pieprz czarny 1 g/kg
-woda 20 ml na puszkę/słoik 300 g
-cebulka suszona płatek 5 g/kg
- grzyb kurka marynowana ilość według uznania na puszkę/słoik

WYKONANIE
Kupioną golonkę myjemy pod bieżącą wodą wykrawamy kość i ścięgna, tniemy w kostkę 3-4 cm razem ze skórą . Peklujemy zalecaną dawką  peklosoli. Dodajemy resztę przypraw, i odstawiamy na 48 godz do lodówki w temperaturze 4-6 stopni. Po tym czasie napełniamy słoiki i puszki mięsem na przemian z marynowaną kurką . Zamykamy wkładamy do szybkowara i sterylizujemy 80 min .
SMACZNEGO.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz