sobota, 5 maja 2018

Karkówka konserwowa z ogórkiem i cebulką








SKŁADNIKI
-karkówka 1,5 kg
-ogórek korniszon premium z miodem
-cebulka luksusowa ,,Nasza spiżarnia''
-peklosól 13 g/kg
-2 duże ząbki czosnku
-pieprz czarny 2 g/kg

WYKONANIE
Mięso myjemy pod bieżącą wodą. Tniemy w kawałki 3 cm, peklosól, pieprz oraz czosnek i mieszamy aby wszystko się  połączyło.Chowamy do lodówki na 48 godz. w temp 4-6 st. Po tym czasie zapeklowane mięso z przyprawami oraz ogóreczki i cebulkę układamy ciasno w słoiki lub puszki.  Ja wkładałem po 4-5 ogóreczki i cebulkę 10-15 szt. na słoik/puszkę. Zamykamy i sterylizujemy w szybkowarze 70 min. Puszki można schłodzić w chłodnej wodzie przez chwilę..Wyrób ma specyficzny smak ze względu na dodatki ogórka i cebulki. Mięsko jest mięciutkie i soczyste.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz