piątek, 11 października 2019

Sało z przyprawą -Białoruś




SUROWIEC I PRZYPRAWY
-słonina
-przyprawa jak na zdjęciu 27 g/kg
-3-4 większe ząbki czosnku na kg słoniny

WYKONANIE :
Płaty słoniny tniemy w paski na wysokość puszek/słoików przy puszce trzeba uwzględniając wieczko. Słoninę nacieramy czosnkiem i posypujemy naszą przyprawą. Następnie taką słoninę wkładamy w słoiki i puszki przykrywamy wieczkiem puszki i odstawiamy do lodówki na 7 dni aby słonina przeszła czosnkiem i przyprawą . Następnie sterylizujemy w szybkowarze przez 95 min. Wyrób jest delikatny i mięciutki i bardzo aromatyczny można nawet posmarować chlebek taką słoninką. Najlepiej smakuje z odpowiednim dobrym trunkiem procentowym:)
SMACZNEGO.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz