środa, 18 maja 2022

Pieczeń wieprzowa ze ścinek (mięso gulaszowe)



 





SUROWIEC I ROZDRABNIANIE 
Mięso było mielone na maszynce nr.8 siatka nr.8
-ścinki wieprzowe

PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE
-sól warzona nie jodowana 17-18 g/kg
-czosnek świeży 3-4 ząbki na kg
-pieprz czarny3g/kg
-pieprz ziołowy białowieski 2g/kg
-18 ziół ojca Mateo 3g/kg
-papryka suszona płatek 14g/kg
-przyprawa huzarska do posypania po wierzchu i na dno pieczeni 
-woda 10% 

WYKONANIE 
Mięso mielimy dodajemy wodę wszystkie przyprawy, dokładnie wyrabiamy. Na dno foremki dajemy odrobinę przyprawy huzarskiej, napełniamy formę masą mięsną ściśle i na wierzch ponownie dajemy odrobinę przyprawy huzarskiej. Foremkę wkładamy do lodówki na kilka godzin. Następnie pieczemy w 150-160 stopni do uzyskania 68 stopni w środku pieczeni .
Ps przyprawy to tylko moja sugestia można dać swoje ulubione . 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz