Strona poświęcona przede wszystkim wyrobem wyrobów i wędlin domowych i ich sposobach produkcji. Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin i wyrobów : wędzonych, pieczonych, podsuszanych i dojrzewających, wyrobów szynkowarowych i wędlin parzonych metodą tradycyjną i Sous Vide. Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.
niedziela, 22 lipca 2018
Mięsiwo
SUROWIEC,PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE
-łopatka 3 kg
-peklosól 13 g/kg
-cebula suszona płatek 6 g/kg
-pieprz czarny 2 g/kg
-liść laurowy 0,5 g/kg
-ziele angielskie 0,5 g/kg
-gałka muszkatołowa 0,5 g/kg
-gorczyca mielona 2 g/kg
-100 g skórek wp ugotowane i zmielone na 2 mm
-słoiki lub puszki
-zamykarka do puszek
-szybkowar
WYKONANIE
Łopatkę kroimy w kostkę 3 cm, peklujemy i przyprawiamy wszystkimi przyprawami następnie odstawiamy do lodówki w temp.4-6 stopni na 48 godz. Teraz napełniamy słoiki lub puszki i sterylizujemy 70 min. Wyrób jest bardzo smaczny kruchy i soczysty .Polecam .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz