Strona poświęcona przede wszystkim wyrobem wyrobów i wędlin domowych i ich sposobach produkcji. Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin i wyrobów : wędzonych, pieczonych, podsuszanych i dojrzewających, wyrobów szynkowarowych i wędlin parzonych metodą tradycyjną i Sous Vide. Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.
piątek, 29 lipca 2016
Ogórki czosnkowe z papryczką w occie
ZALEWA
-woda 1 litr
-ocet 10% 250 mil.
-3 czubate łyżki cukru
-1czuba łyżka soli nie jodowanej
-1/2 główki czosnku wyciśnięta przez praskę
DO SŁOIKA
-ogórki
-1 plaster cebuli 0,5 cm
-ziele angielskie 5 kulek
-pieprz czarny 5 kulek
-gorczyca 1/2 łyżeczki
-1 suszona papruczka chili
WYKONANIE
Gdy zalewa zacznie cię gotować gotujemy ją jeszcze 5 min.wyłączamy gaz i sitkiem wyławiamy czosnek jeśli trochę zostanie to nie szkodzi.Jeśli ktoś lubi mocniej czosnkowe to nie wyławia czosnku .
W słojach układamy ściśle ogórki i dodajemy resztę składników.Zalewamy gorącą zalewą i pasteryzujemy 5 min.od zagotowania.
Więcej przepisów na :smakijackaw.blogspot.com
SMACZNEGO.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz