Strona poświęcona przede wszystkim wyrobem wyrobów i wędlin domowych i ich sposobach produkcji. Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin i wyrobów : wędzonych, pieczonych, podsuszanych i dojrzewających, wyrobów szynkowarowych i wędlin parzonych metodą tradycyjną i Sous Vide. Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.
czwartek, 28 lipca 2016
Ogórki KAMA na słodko-ostro
ZALEWA
-1 l. octu 10%
-2 kg cukru
-1/2 litra oleju
-15 g chili pieprz cayenne mielone(opakowanie z Prymat)
-1/2 łyżki słodkiej papryki
-1 główka czosnku wyciśnięta przez praskę
WYKONANIE
6 KG ogórków nie obierać pokroić na grubo 0.5-1 cm w prastry lub paski i zasypać solą 220 g około 8 łyżek i odstawić na 4-5 godz.co godzinę przemieszać .Po tym czasie odlać powstały płyn.Ogórki ciasno ułożyć w słojach i zalać wrzącą zalewą .Pasteryzować 5 min od zagotowania.
Więcej przepisów na :smakijackaw.blogspot.com
SMACZNEGO
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz