-boczek ze skórą 1kg
-przyprawa prymat grill pikantny i ziołowy
-olej w dozowniku do pryskania
WYKONANIE
Boczek, a konkretnie skórę nacinamy w paski lub kratkę, posypujemy przyprawą z każdej strony wstawiamy do lodówki na 2 godz.po tym czasie boczek układamy w szufladzie skórą do dołu spryskujemy delikatnie olejem, ustawiamy temp. 160 stopni 25 min program Air fry uruchomiamy urządzenie po tym czasie obracamy boczek i spryskujemy ponownie delikatnie olejem ustawiamy temp. 160 stopni 15 min program Air Fry zamykamy urządzenie. Po upływie 15 min boczek jest gotowy w środku osiągnął 80 stopni. Mięso jest soczyste , a wierzch zarumieniony i chrupiący. Znakomity na ciepło jak i na zimno.
Ps. podane temp. i czas są orientacyjne na innym urządzeniu czasy i temperatura mogą się nieznacznie różnić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz