-ćwiartki z kurczaka
-przyprawy to papryka słodka i przyprawa do kurczaka złocista
-olej w dozowniku do pryskania
WYKONANIE
Ćwiartki z kurczaka posypujemy przyprawami najlepiej za pomocą sitka z każdej strony wstawiamy do lodówki na 2 godz.po tym czasie ćwiartki kurczaka spryskujemy delikatnie olejem i układamy w szufladzie skórą do dołu , ustawiamy temp. 160 stopni 30 min program BAKE uruchomiamy urządzenie po tym czasie obracamy ćwiartki i spryskujemy ponownie delikatnie olejem ustawiamy temp. 160 stopni 12 min program BAKE zamykamy urządzenie. Gdy urządzenie się wyłączy ćwiartki są gotowe. Mięso jest soczyste ładnie odchodzi od kości, wierzch zarumieniony i chrupiący. Znakomite na ciepło, a na zimno obrane mięsko od kości na kanapkę.
Ps. podane temp. i czas są orientacyjne na innym urządzeniu czasy i temperatura mogą się nieznacznie różnić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz