Konserwa została zrobiona z wykorzystaniem farszu kiełbasianego z dzika który został mi w nadziewarce dodałem do tego słoninę z dzika i wyszła całkiem fajna konserwa.
Link do zrobienia mięsa do puszki :
Do mięsa dodałem jeszcze około 30g/kg skórek wp ugotowanych i zmielonych na drobnym sitku
https://www.blogger.com/blog/post/edit/8575295416009058242/3478072630604154807
WYKONANIE
Słoninę z dzika kroimy w paski do wysokości puszki uwzględniamy przy tym wieczko nacieramy solą nie jodowaną w ilości 18g/kg układamy w puszce resztę puszki wypełniamy mięsem. Zamykamy i sterylizujemy w szybkowarze 60 min. Po tym czasie gdy spadnie w szybkowarze wyjmujemy puszki i chłodzimy około 60 min w zimnej wodzie dalsze wychładzanie konserwy robimy w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz