Strona poświęcona przede wszystkim wyrobem wyrobów i wędlin domowych i ich sposobach produkcji. Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin i wyrobów : wędzonych, pieczonych, podsuszanych i dojrzewających, wyrobów szynkowarowych i wędlin parzonych metodą tradycyjną i Sous Vide. Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.
czwartek, 9 sierpnia 2018
Ogórki kiszone z nitkami chilli
SKŁADNIKI
Na jeden słoik 800 mil potrzebujemy:
-ogórki
-1-2 ząbki czosnku
-22 g soli nie jodowanej
-1/2 łyżeczki gorczycy
-nitki chilli ilość według uznania
-liść chrzanu
-pieprz kolorowy cały płaska łyżeczka
-kwiat kopru
-woda
WYKONANIE
1.Słoiki i pokrywki dobrze umyć (wyparzyć).
2.Ogórki umyć ułożyć ściśle w słoju.
3.Dodać wszystkie składniki
4.Zalewamy zimną wodą zakręcamy.
5.Kilka razy obracamy słojem,aż sól się rozpuści.
7.Przechowujemy najlepiej w chłodnym ciemnym miejscu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz