sobota, 31 marca 2018

Podgardle konserwowe


SUROWIEC
-podgardle z przyrostem mięsnym i skórą

PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE
-peklosól 14-15 g/kg
-czosnek świeży 5 g/kg
-pieprz czarny 2 g/kg
-liść laurowy mielonym 1 g/kg
-ziele angielskie mielone 1 g/kg
-cebula suszona rozdrobniona w rękach 3 g/kg
-czosnek suszony rozdrobniony w moździerzu 2 g/kg
-gorczyca mielona 1 g/kg
-słoiki
-puszki
-maszyna do zamykania puszek
-szybkowar

WYKONANIE
Kupione podgardle myjemy. Tniemy w kawałki 2-4 cm dodajemy wszystkie przyprawy mieszamy i chowamy do lodówki na 3 dni w temp. 4-6 stopni. Po tym czasie wkładamy ściśle podgardle do słoików i puszek. Sterylizujemy 100 min. Po tym czasie puszki można chwilę schłodzić w chłodnej wodzie . Wyrób jest smaczny mięciutki i daje się smarować . Super sprawa na zagrychę. Polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz